Кметът на Монтана показа основния ремонт на четири улици

10.08.2020

DSC_1334Големите предизвикателства пред основния ремонт на улиците в Монтана тази година са допълнителните дейност, които трябва да бъдат извършени в прилежащите райони, заяви кметът Златко Живков. Днес той представи завършената реконструкция на улица „Неофит Бозвели” и я определи като сложна за изпълнение. В протежение на дължината й  от 720 метра строителите не са разполагали с ясна информация за съществуващия подземен кадастър. Оказва се, че под „Неофит Бозвели” преминават три водопровода, включително този, който захранва централните фонтани на Монтана с вода от язовир Огоста. Извършена е подмяна и на 100 метра от канализационната мрежа, както и десетки допълнителни подобрения. На улицата се намират две професионални гимназии и една детска градина. По протежение на цялото разстояние са изградени нови тротоари с предпазни парапети,  2 повдигнати пешеходни пътеки.  В района са  направени паркинги. Предстои да бъде построена  подпорна стена в двора на детската градина. Всяка седмица се косят зелените площи в кварталните градинки и междублоковите пространства.

Заедно с улица „ Неофит Бозвели”  е завършен и основният ремонт на три по-малки улици, в зоната на жандармерията. Това са „Граф Игнатиев”, „Братя Миладинови” и „Гривица”. Инвестицията общо за четирите улици е 540 хиляди лева, уточни Живков.

Той заяви, че вече е приключена и годишната задача за текущ ремонт . За него в бюджета бяха определени 324 хиляди лева. Средствата са изразходвани за ремонти на асфалтова настилка основно в ж.к. „Младост”, където предстои мащабна реконструкция, с изцяло нов проект на бул. „Арнолди”.

До края на месеца трябва да бъде направен и основният ремонт на ул. „Вапцаров”, която е подход към три  квартала – „Пъстрина”, „Изгрев” и „Мала Кутловица”.

Златко Живков за ул. Н. Бозвели:


Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...