Децата от ЦНСТ в Монтана ще имат нови компютри

30.06.2020

Община Монтана ще кандидатства по целева програма на фонд „Социална закрила” за подпомагане на образователния процес на децата от Центровете за настаняване от семеен тип. Това е едно от решенията на общинските съветници днес.

В града има 5 центъра за настаняване от семеен тип, в които живеят 39 деца и младежи. За тяхното онлайн обучение ще бъдат осигурени компютри и други необходими дигитални устройства на стойност 24 хиляди лева. По целевата програма ще бъде покрит и разхода за интернет връзка за срок от една година.

С друго свое решение общинския съвет удължи срока за стопанисване на язовир Долна Вода в село Студено буче от сдружение ловно-рибарско дружество „Огоста” до 2030 година, съобщи председателят на общинския съвет Иво Иванов

Това е най-подходящия язовир в общината за практикуване на любителски риболов, изтъква в писменото  изложение на искането си председателят на сдружението Борис Цветков. От няколко години на водоема се провеждат обучения на деца по рибознание. Придобилата популярност инициатива се нарича „Синьо лято” и ще бъде организира и през следващите 10 години.

Общинският съвет разреши на кмета на община Монтана да организира търг за два имота в новата промишлена зона на града, допълни Иванов. Имотите са съответно 2,7 и 2,9 декара. Определената първоначална цена за декар в района е 10 хиляди лева.


Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...