В МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД в гр. Монтана вече функционира респираторът, дарен от Lidl и Kaufland

16.06.2020

Darenie_grad MontanaАмерикански микропроцесорен респиратор, модел CrossVent 3+, окомплектован с необходимото допълнително оборудване и консумативи, вече функционира в МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ АД в гр. Монтана. Апаратът е монтиран в понеделник и вече е на разположение на медицинския персонал в регионалната болница.

Дихателните апарати са част от дарението, оповестено в края на март от Lidl и Kaufland, и ще бъдат монтирани през тази седмица и в още 7 регионални болници в цялата страна – МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ АД, гр. Велико Търново, МБАЛ „Христо Ботев“ АД, гр. Враца, „МБАЛ – Добрич“ АД, гр. Добрич, МБАЛ „ Д-р Ат. Дафовски“ АД, гр. Кърджали, МБАЛ „ Д-р Никола Василиев“ АД, гр. Кюстендил, МБАЛ „Рахила Ангелова“ АД, гр. Перник и МБАЛ „Св. Иван Рилски“ АД, гр. Разград. Изборът на болниците е направен от Министерството на здравеопазването и Националния оперативен щаб.

Лидл България и Kаufland България дариха 300 000 лева за закупуването на 8-те дихателни апарата, предоставени безвъзмездно на Министерството на здравеопазването. Двете компании обединиха усилията си в ситуация на извънредно положение и в желанието си да дадат своя принос в борбата с разпространението на коронавируса у нас и грижата за здравето на българските граждани. Стойността на 8-те респиратора възлиза на 290 880 лв. Останалата част от сумата вече е дарена по сметката на Министерството на здравеопазването, с цел подпомагане на лечебните заведения, в които се приемат пациенти с коронавирус.

 


Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...