Трима пианисти са сред стипендиантите на община Монтана

19.12.2019

DSC_0439Девет момичета и момчета с изявени дарби получиха стипендии от кмета на община Монтана Златко Живков. Това е втората сесия за годината. Еднократно финансово стимулиране получиха пет ученици. В  област „наука и техника”  са отличени  Деян Георгиев и  Матей Минев от V клас на природо-математическата гимназия „Свети Климент Охридски”. Пианистката Нанси Колева от същия клас заслужи стипендия в област „култура и изкуство”. Същата бе отпусната и на певицата Магдалена Александрова – V клас, от ІV основно училище „Иван Вазов”. В област „спорт” еднократна стипендия бе връчена на състезателя по борба Христо Цветанов – ХІІ клас от гимназията по строителство архитектура и геодезия „Проф. арх. Стефан Стефанов”.

С годишна стипендия са отличени в област „наука и техника” Ива Иванова, която тази година завърши природо-математическата гимназия в Монтана и вече е първи курс студент по журналистика в Софийския университет. В област „култура и изкуство” годишната стипендия е за пианиста Томас Симеонов –  VІІ клас от І-во основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, а в област „спорт” е за състезателката по карате Ивета Георгиева – ІV клас от ІV основно училище.

DSC_0433Специалната стипендия на община Монтана за 2019 година в област „култура и изкуство” е  за талантливата Анна-Мария Арсенова – ХІІ клас от природо-математическата гимназия в Монтана. Тази година тя има награди от световен и международен конкурс по пиано. Мечтае да учи тонрежисура в Софийския университет и да продължава да прославя родния си град по целия свят.

Анна-Мария Арсенова:
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...