Обновена е най-натоварената индустриална улица в Монтана

20.09.2019

20190920_141450До края на септември ще приключи ремонтът на улица „Индустриална” в Монтана, определян като едно от предизвикателствата на строителния сезон.

Днес кметът Златко Живков премина с журналисти по трикилометровото трасе, което  е почти завършено. В момента се преасфалтират подходите на перпендикулярните улици към него. Около 3 милиона и 100 хиляди лева са инвестирани в основния ремонт на най-натоварената улица в индустриалната зона. Тя е разположена успоредно на ж-п линията преминаваща през Монтана.

Общината със собствени средства е почистила терените между пътното платно и ж-п линията, които са собственост на националната компания” Железопътна инфраструктура”. В района работят най-големите производствени и складови фирми в града. В края на улицата са  двата завода на фирма МОНБАТ, където  ще бъде отворен прелез. Средствата за неговото построяване са събрани от дарителска кампания, инициирана от кмета Живков. Очаква се с отварянето на прелеза да бъде намален трафикът от товарни и леки автомобили, които сега преминават през града, за да стигнат до промишлената зона.

Другата улица, която се ремонтира благодарение на най-големия дарител на Монтана е улица „Извора”. Емигриралият през комунистическо време българин Кирил Маринов, родом от село Винище, е  дарил  320 хиляди лева. Те ще бъдат инвестирани в изграждане на пешеходна зона в района на историческото място  около което е зароден градът преди хилядолетия, и в преасфалтиране на улицата до площад „Славейков”, обясни кметът Живков.  Ремонтът на улицата трябва да приключи до октомври.

Jivkov_remonti_002

 

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...