Събраха 9 области от България и Румъния в общ туристически пакет

30.05.2019

DSC_0007Туристическо изложение, което представя природни забележителности в седем области от България и Румъния, откри  днес в  Монтана кметът Златко Живков. За популяризирането на красивото наследство си подават ръка три неправителствени организации – Агенцията за регионално развитие и бизнес център 2000 – Монтана,  АРРБЦ – Видин и Румънската асоциация за технологичен трансфер и иновации в Крайова. Те изпълняват общ трансграничен проект  „Мрежа за устойчиво използване на природното наследство и ресурси в трансграничния регион

Като председател на агенцията в Монтана, която е  водеща по проекта, кметът  Живков поздрави всички участници. Той им пожела да поддържат все така високо нивото на съвместните си изяви.  Фактът, че  река Дунав, която разделя  България и Румъния, е втората по дължина граница в Европа, е добра предпоставка  за разширяване  на трансграничното ни сътрудничество, подчерта Живков.

На изложението във фоайето на Младежкия дом в Монтана са подредени  15 щанда с рекламни и информационни материали. Експонирани са и предмети от традиционни за двете страни занаяти, както и макети на защитени птици и животни.  Представени са най-красивите местности и туристически атракции в седем области – Видин, Враца, Монтана, Плевен, Олт, Долж и Мехединци.

По проекта досега бе направено приложение за мобилни устройства, което функционира като навигатор, с актуална информация в текст и снимки за туристическите забележителности в областите. Приложението може да се изтегли безплатно от Apple App Store и Google Play под наименованието NATURE IN HAND. Освен това през април бе организиран демотур за фирми и сдружения, работещи  в сферата на туризма и журналисти.

Трансграничният проект  е на стойност 511 696 евро, осигурени от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Златко Живков:
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...