ОБЩИНА МОНТАНА

Република България

Младежкият център организира Арт фестивал

Младежкият център организира Арт фестивал

Арт фестивал, организиран от Младежки център – Монтана, ще се проведе на 6 април (четвъртък) в парк „Монтанензиум“. Събитието ще провокира интереса на публиката с дейности, презентации и игри в сферата на различни изкуства, които всеки ще може не само да наблюдава, но и да се включи.  Компетентни обучители ще помогнат на участниците да научат нови неща и да разкрият себе си.

Арт фестивалът ще започне в 10:00 ч. с открити ателиета по грънчарство, графити, рисуване с различни техники. Ще бъдат подредени изложби от диамантни гоблени, авторски рисунки на Алсу Пейчава, както и творби на млади художници от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“, Четвърто основно училище „Иван Вазов“,  ПГСАКН „Проф. арх. Стефан Стефанов“ и Професионална гимназия по лека промишленост. Различни техники на рисуване ще покаже художникът и преподавател по изобразително изкуство Димитър Гоцак.

От 10:30 ч. при вход свободен ще бъде представен спектакъла „Хитър Петър“. Той ще се играе в Клуб на актьора в Драматичен театър – Монтана.

Работилница „Направи си сам“ ще изкуши по-креативните участници. Тя ще се проведе под ръководството на арт педагожката Таня Василева. Началният й час е 13:30 ч.

В 14:00 ч. специален гост на Арт фестивала ще бъде кметът на Монтана Златко Живков. Тогава ще започне забавната игра „Лов на яйца“. В 16:00 ч. флашмоб с Dance Machine Crew с ръководител Марян Петков ще вдигне градуса на настроението. Заедно с тях ще се изяви и Клуб по модерни танци „Дъга“ с ръководител Светла Иванова. Половин час по-късно свои авторски песни и световни хитове ще изпълни рок група Sweet Poison.

Арт фестивалът е дейност по проект BGLD-2.001-0004 „Изграждане на Младежки център в град Монтана“, финансиран чрез Програма „Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвимите групи” по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014 – 2021 г.

06.04.2023 г.