В Монтана започна българо-сръбски детски футболен турнир

19.06.2018

DSC_1523Кметът Златко Живков откри детски футболен турнир на отбори от школите на Монтана и сръбската община Враня. Приятелските срещи ще се проведат в рамките на следващите три дни и са възможни благодарение на общия трансграничен европроект между двете общини.

Партньорството цели подобряване на местната спортна инфраструктура като база за развитие на млади таланти.  С проекта ще бъдат  създадени и по-добри условия за активен и здравословен живот за младите хора в граничния регион. Планирани са дейности за изграждането на младежки мрежи, опознаване, обмен на информация и идеи за бъдещо сътрудничество. 

Пред завършване са две тренировъчни футболни игрища – с изкуствен и с тревен терен, ограда и осветление. Съоръженията също са част от проекта и непрекъснатата им натовареност с тренировки и мачове е белег за бъдещата му устойчивост, коментира кметът Живков. Инвестициите за строителните, образователни и спортни инициативи, които ще бъдат направени в Монтана и Враня са в размер на близо 600 хиляди евро. Като близо 60 на сто от тях са насочени към дейности в българската община.

Кметът Златко ЖивковЛинк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...