Оркестри от три чужди държави дефилират в Монтана на Дикоилиевите празници

08.06.2018

DSC_1224Оркестър „Яковений”- Румъния, е съставен от 10  млади музиканти. Те изпълняват стари народни  мелодии от региона си. „Яковений” е част от представителния фолклорен ансамбъл на 7-хилядният общинския център  Ворона. В града ежегодно се провежда музикален фестивал, в които участват състави от Украйна и Молдова.   

Духовият оркестър на гр. Могилно – Полша  е създаден през 1970 г. Събира музиканти от различни поколения. В него свирят представители на цели фамилии, обединени от своята страст към духовата музика. Това е и начин да се предава традицията от поколение на поколение.
 
Градската музика на Будва  е продължител на вековна традиция. Създаден е през 1906 година. Програмата, която ще представи на фестивала в Монтана, е пъстра в стилово отношение. Наред с класика в жанра като „Маршът на славянката” от Василий Агапкин и „Валс номер 2” от Дмитрий Шостакович, будванските градски музиканти ще изпълнят и оркестрови варианти на „Wind of change” на Scorpions, „Colonel bogey” на Малком Арнолд, Микс „ABBA Gold”.

 Линк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...