Монтана става пилотен град с въвеждане на нови технологии за умно управление

19.04.2018

„Всички хора имат нужда от  телекомуникации на най-високо технологично ниво и следващата стъпка, която ще направим е също респектираща за доброто на всички, които живеят тук в центъра на Северозапада Това  заяви кметът на Монтана Златко Живков преди демонстрацията на технологични решения за умно управление на общини, организирана от М-тел в центъра на областния град днес.

„Повечето от хората не вникват в проекцията „Бъдещето на умните градове”, заяви Живков, но по-важното е, че нещата се случват не само във София, Пловдив и Бургас, нещата се случват и тук.

Екипът на водещата телекомуникационна компания в страната показа как с въвеждането на модерните технологии може да се следи, чистотата на въздуха, управлението на отпадъците, уличното осветление и градското паркиране.

Тези системи за непрекъснат поток на информация, чрез  уеб-базирани  приложения дават възможност за по-добро управление и контрол върху различните дейности.

Въвеждането им е на етап реализиране на пилотни проекти в цялата страна. В Монтана компанията е традиционен партньор на общината от 20 години.

 

Слово на кмета Златко Живков преди демонстрацията – в звуковия файл:Линк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...