Монтана се побратимява с града на бъдещето в Китай

12.03.2018

Монтана ще подпише партньорско споразумение с китайския град Инчуан, съобщи кметът Златко Живков преди заминаването си за източната държава. Придружават го  заместник кметът Тихомир Антонов и изпълнителният директор на „Палемонтех” Надя Младенова.

Домакините са подготвили богата програма за българските си гости. Предвидено е посещение на екологичен, логистичен и индустриален парк, инкубационен център, фирма за преработка на храни и филмов център.

 Инчуан е град в северноцентрален автономен район с 2000 годишна история.  Той е традиционен търговски и административен център на провинция Нинся Хуей. Населението  е 1 290 170 жители в градската част и още близо два милиона в по-обширния район  около града.

Наричат Инчуан най-умния град на бъдещето в Китай, защото властите са въвели там новите технологии в повечето сфери на  обществения живот.  При достъп в учреждения  и дори в градския транспорт се използват сканиращи устройства. Доре кошчетата за отпадъци са оборудвани със сензори, които регистрират приближаването на човек, и се отварят автоматично. Холограмни изображения на служители поздравяват с усмивка всеки посетител в градския съвет.

През 2017 година град Инчуан е признат от централното правителство на Китай за „най-добре управляван провинциален център с най-умен град на бъдещето“.

Още за посещението – от кмета Златко Живков в звуковия файл:Линк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...