Готови са първите разчети на проекто-бюджета на Монтана

12.01.2018

40 милиона и 758 хиляди лева е рамката на проекто-бюджета на община Монтана на 2018 година. Това е с близо 4 милиона  лева повече от миналата година. Днес публично бяха представени приходите и разходите на средствата. Кметът Златко Живков представи разчетите на средствата, с които ще разполага местната власт за управлението на града и селата с уточнението, че цифрите са индикативни и неокончателни.

21 милиона 110 хиляди лева общата държавна субсидия за делегирани дейности, местните приходи са 18 милиона 249 хиляди лева.

С  6,5 милиона лева ще бъдат финансирани основни ремонти на улици, тротоари, обществени сгради, църкви, паркинги, детски площадки, укрепителни съоръжения и паркове. Ще бъде  закупена апаратура за комплексна съдова и неврологична диагностика, SMS-система за паркиране и две нови автобусни спирки.

В бюджета са заложени 20 хиляди лева за фонд „Ин витро” и 25 хиляди лева за безплатно пътуване на пенсионерите над 70-годишна възраст.

С 460 хиляди лева са планирани за изработване на иконостас и за иконопис на храм „Свети Дух” както и озеленяване на пространството пред него.

Списъците с обектите за инвестиции и закупуване на активи са направени по близо 20  предложения на различни обществени групи, отправени до кмета и до общински съветници.

 На 21 януари проекто-бюджета ще бъде разглеждан в комисиите на Общинския съват. Тога ще бъде представен и окончателният списък на средствата, с които Монтана ще разполага по европейски програми. На 29 януари е заседанието за гласуването на бюджета от Общинския съвет.Линк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...