Опровержение относно публикация във вестник „Конкурент“ от 19.09.2017 год. със заглавие: „90 бедни монтанчани ще имат безплатен обяд“

20.09.2017

Уточняваме, че решение №593 на Общинския съвет – Монтана от 14 септември тази година, на база на което е направена публикацията, е неправилно обяснено. С решението се упълномощава кметът на общината да издаде запис на заповед  в полза на Агенцията за социално подпомагане за сумата от 17 622 лева. Това  не означава, че общината превежда средства на държавата, както се разбира от статията. Записът на заповед  е ценна книга за безусловно плащане  която се изисква по проект „Осигуряване на топъл обяд в община Монтана. С нея се  гарантира авансовото плащане в размер на 17 622 лева, или 20 на сто от стойността на проекта, които общината има право да поиска от Агенцията за социално подпомагане, в качеството й на управляващ орган.

Записът на заповед гарантира, че Община Монтана ще възстанови 17 622 лева на Агенцията за социално подпомагане, ако наруши условията на договора.

Срокът за изпълнение на проекта е от 1 октомври, 2016 год. до 31 декември, 2019 год. а не до края на април 2018, както е написано в статията. Топлият обяд се осигурява в месеците от 1 октомври, до 30 април в периода на изпълнение на проекта.

Безплатната обществена трапезария се реализира чрез процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) „Осигуряване на топъл обяд-2016-2019“, по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, съфинансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица (ФЕПНЛ)Линк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...