Със състезания, изложба и концерт Програма ЗОВ ще отбележи в Монтана 8 април – Международния ден на ромите.

05.04.2017

На 6 април във фоайето на Драматичния театър ще бъде подредена изложба от рисунки на участници в извънкласните форми по изобразително изкуство в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Габровница, и фото клуба към ОУ ОУ “Георги Бенковски” – кв. “Кошарник”. Експозицията ще бъде открита в 17,30 ч. с кратка драматизация на ромска приказка, подготвена от групата по художествено слово от училището в с. Габровница.

Непосредствено след това – в 18 ч., на сцената на театъра ще започне пъстър концерт. В него ще се изявят малки певци, танцьори и артисти от училищата и детските градини, които участват в проекта на Община Монтана „Комплексен подход за ромско включване в Община Монтана“, финансиран от Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Това са ДГ № 8 „Пролет” и филиалът й в с. Габровница; НУ „Георги Бенковски“ – Кошарник; ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ – с. Габровница; ДГ № 5 „Дъга”, I ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Предвидени са и спортни състезания по футбол, шах, тенис на маса, карти, в които ще бъдат въвлечени и родителите. Ще има и конкурс за най-вкусна баница. Те ще се проведат в периода 1 – 7 април в кварталите “Огоста” и “Кошарник” в Монтана по следния график:

1, 2 и 3 април – турнир по футбол и в двата квартала

4 април от  10,00 часа  – турнир по тенис на маса в Младежки дом

5 април – турнир по карти в двата квартала

7 април – турнир по шах в клуб на читалището в кв. “Кошарник”

8 април – кулинарно състезание за най-вкусна баница в двата квартала

Събитията, посветени на Международния ден на ромите, се организират от читалище „Звезда 2007” – Монтана, което е партньор по проекта на общината.

 

За повече информация:

Тони Тодоров – ръководител на проекта, тел. 0878 62 87 56

Веселин Лаков – председател на НЧ “Звезда 2007” и координатор към проекта, тел. 0878 65 24 09Линк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...