Отбелязваме националния празник с военен ритуал в Монтана

28.02.2017

С тържествен военен ритуал ще бъде издигнат националният флаг на 3 март в Монтана. Церемонията ще започне в 10,30 ч. на площад “Жеравица”. Тя ще бъде осъществена от Военно формирование – Враца, под звуците на духов оркестър “Дико Илиев” към НЧ “Разум 1883”. След приветственото слово на кмета на Монтана Златко Живков в знак на признателност ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните. С минута мълчание монтанчани ще се преклонят пред отдалите своя живот за свободата на България.0303216

Непосредствено след ритуала по повод Националния празник на Република България – в 11,00 ч. в Младежкия дом ще започне концертът на Натали Ангелова и ОДК “Ние, врабчетата”. Младата певица, която завърши консерватория, е бивша възпитаничка на вокално студио “Детски смях”.

Натали Ангелова ще докосне сърцата с обичани и популярни песни. За начало на концерта тя е подготвила “Моя страна” от репертоара на Емил Димитров. Изпълненията й ще потoпят публиката и в музикалните нюанси на богатата руска душевност. Вълнуващото музикално пътешествие ще продължи с “Трава у дома” на група “Земляне”, “Без меня” и “Милион алых роз” на Алла Пугачова и други руски песни. Ще прозвучи и дебютният сингъл на младата певица “Изгубена”. Талантливата Натали Ангелова ще предложи ярко и емоционално концерт
но преживяване заедно със своя оркестър. В него участват Деян Василев – китара, Любен Любенов – бас китара, Магдалена Даскалова – цигулка, Стилиан Пенев – пиано, Руслан Драмчев – ударни.

На Националния празник посвещават свои събития регионална библиотека “Гео Милев” и Регионален исторически музей – Монтана. Библиотеката ще представи пред ученици изложба и цикъл от презентации и лекции под надслов „Поклон, освободители“ и „Свещена дата 3 март – 139 години от Освобождението на България от турско робство” пред ученици от IV ОУ „Иван Вазов”. Регионалният исторически музей организира събитие по повод 140-годишнината от Руско – турската Освободителна война в 1877/78 година с участието на ученици от Първо ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и ФСПГ „Васил Левски“ на 1 март от 17.00 часа. Домакин ще бъде Художествена галерия  „Кирил Петров“.

 

 Линк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...