Стартира благотворителен конкурс за сурвачки

30.11.2016

ОДК “Ние, врабчетата“ организира конкурс за най – красива сурвачка, изработена от природни материали, и Коледна картичка. Конкурсът ще е благотворителен под мотото „Деца помагат на деца“. Целта на проявата е да спечелим подрастващите за каузата на благотворителността, да съхраним българските традиции, семейните ценности и провокираме детското въображение. Всяка картичка и сурвачка ще бъде поставен стикер  с надпис „Кампания „Деца помагат на деца““.

Крайният срок за приемане на изработените предмети в ОДК е 09.12.2016г. до 18ч. Жури, съставено от художници и етнографи, ще оценява получените в ОДК картички и сурвачки. Наградите за индивидуалните победителите осигурява Ротари клуб – Монтана, а колективната –  доц. Борислав Великов. Ето и наградите:

  • За сурвачки – 50лв. – първа, 30лв. – втора, 20лв. – трета,

      5 поощрителни – шоколади.

  • За картички – 30лв.- първа, 20лв.- втора, 10лв.- трета,
  • поощрителни – шоколади.
  • Групова награда за най – красива колекция в размер на 100лв.
  • Специална награда на Кмета на Община Монтана – за сурвачка;
  • Специална награда на Председателя на ОбС – Монтана – за сурвачка.
  • Специална награда на Общински пазар – Монтана;

Задължителноусловие е всяка сурвачка и картичка да бъде с посочени трите имена на участника, възраст, клас, у-ще / ДГ. 

На 12 декември изработените сурвачки и картички ще бъдат подредени в изложба в украсената сграда на ОДК, където журито ще оцени творбите. Изложбата ще бъде открита официално на 13 декември в 17.30ч., когато ще бъдат наградени победителите. Сурвачките и картичките ще бъдат предложени за продажба на цени минимум 3 лв. за сурвачка и минимум 1 лв. за картичка от следващия ден на Коледния базар в Общински пазар – Монтана. Събраните средства ще бъдат предоставени на семейството на тежко пострадалата при пътен инцидент Елина за подпомагане на продължаващото й лечение. През февруари тази година, на път към вкъщи, тя бе блъсната от кола в квартал „Мала Кутловица“в областния град. Елина, която трябваше да бъде абитуриентка, претърпя няколко операции във Военно- медицинска академия. В крака са й поставени антибиотични перли след развилия се впоследствие сепсис. До месец й предстои още по-тежка операция за имплантиране на пирони. През лятото, с помощта на кинезитерапевт, Елина се е научила да се придвижва с патерици. Успяла е да завърши 12-ти клас чрез дистанционно обучение. Сега й предстоят матури по български език и литература и философия.

 

 

 Линк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...