Определени са местата за агитация

07.10.2016

dsc_0662

Всяка политическа сила, която ще прави предизборна кампания за предстоящите президентски избори ще разполага с не повече от четири места за окачване на транспаранти, не повече от 40 рекламни табели и едно място за поставяне на шатра в Монтана. Това са част от разпоредбите на заповедта на кмета Златко Живков, която  определя местата за агитация. Заповедта е публикувана на сайта на община Монтана в раздел „Избори 2016”, съобщи Антоанета Коцина – директор на Административно правно организационно обслужване.  

След приключването на предизборната кампания политическите сили трябва в седемдневен срок да премахнат агитационните си материали от местата, където са поставени, в противен случай кметът на общината може да ги санкционира. Глобата е от 1000 до 5000 лева.

До 22 октомври е срокът, в който се подават заявленията за гласуване по настоящ адрес и тези за гласуване чрез  подвижна урна, припомни Коцина.  Досега  в общинската администрация в Монтана са подадени 15 заявления за гласуване по настоящ адрес в града и 107 в селата.

Удостоверения за гласуване на друго място се издават само на кандидатите за президент и вицепрезидент, членовете на Централната избирателна комисия и членовете на Районните избирателни комисии.

От Министерски съвет са  преведени 44 200 лева техническото осигуряване на изборите в община Монтана.Линк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...