Кметът на Монтана с награда за подкрепа на съвременната литература

04.11.2019

DSC_0045Почетна грамота и значка „Пегас” за подкрепа на съвременната българска литература получи кметът на Монтана Златко Живков. Наградата му бе връчена от председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов на 1 ноември – Деня на народните будители. Тържественото честване бе организирано в историческата за съюза сграда в центъра на столицата, където преди 113 години е учредена организацията под почетното председателство на Иван Вазов.

„С тази награда съюзът на българските писатели дава изключително висока оценка на алманаха за литература, изкуство и култура „Огоста”, който община Монтана издава във всяка от последните 7 години”, заяви Живков пред журналисти днес. Той припомни всички усилия на общината на културното поле не само в града, но и в 23-те села, където читалищата са напълно обновени през последните четири години.

Както в словото си по повод награждаването, така и днес кметът Живков припомни думите на средновековния български книжовник и историк Константин Костенечки – „Всяка земна слава е като тревата, изсъхва и цветът й отпада. Само словото остава и пребъдва в род и род.”

Златко Живков:
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...