Обновиха сградата на патронажа в Смоляновци за кръглата му годишнина

10.09.2019

20190910_115335Хората от Смоляновци днес отпразнуваха 30 години от  организирането на патронажни грижи в селото. В първата година на демократичните промени тук е създаден филиалът на Домашен социален патронаж – Монтана, в който се приготвя храна за 100 души. Възрастните хора са не само от Смоляновци, а и от още осем съседни села. Повечето от тях присъстваха на празника днес  пред  сградата на патронажа. През този строителен сезон тя е основно ремонтирана отвътре и отвън. За обновяването й и за здравето на хората местните свещеници отец Ангел и отец Стилиян отслужиха водосвет. 

Кметът на Монтана Златко Живков поздрави всички присъстващи и припомни в речта си за големите ремонти на читалището, храма, здравната служба, площада, училището и кметството, направени в селото през последните четири години. Само за обновяването на сградата на патронажа  са инвестирани 36 хиляди лева. Скоро хората от Смоляновци ще се лекуват в нов стоматологичен кабинет.

За кръглата годишнина Живков подари на всеки от служителите на селския филиал подарък.

Изпълнил съм това, което съм обещал на своите съселяни, заяли кметът Пламен Лилчов, но има още много работа, допълни той. Основните улици в селото са ремонтирани, но предстои да бъдат направени страничните. Разрушителните дъждове преди две години са отнесли асфалтовата настилка в планинското село. От тогава е и искането за близо 1 милион лева, за ремонт на 5  улици,  внесено във фонда за бедствия и аварии.  Може би най-сетне ще ни отпуснат средствата,  надява се кметът.

Златко Живков:

Пламен Лилчов:
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...