Нова детска площадка имат вече децата от Долна Вереница

18.07.2019

DSC_0891Днес кметът Златко Живков, кметът на селото Ивайло Никитиев и Емилия Лисичкова – председател на платформа АГОРА откриха модерната площадка за игра.  Изграждането й е финансирано с 3 хиляди лева от фонда за подкрепа на местни инициативи, осигурен със средства на общината и на платформа Агора, с помощта на фондация „Америка за България”. Още три хиляди лева са събрани от дарители. Допълнително от общинския бюджет са предоставени средства за строителството на подпорни стени около съоръжението.

„Тази година правим 6 детски площадки – три в селата и три в града”,  заяви при откриването  кметът Живков. Той благодари на всички дарители, показали отношение към децата в това красиво българско село. „Неговите предимства са, че е близо до областния център и е идеално място за спокойно  и приятно летуване през ваканцията и не  само тогава”, допълни още Живков.

Кметът на селото Ивайло Никитиев припомни, че скоро е обновен салонът на читалището и се ползва често от хората в Долна Вереница.  С новата детска площадка се подобряват възможностите за игра и на децата, които дават живот на селото.

„Поздравявам Ви за енергията, ентусиазма и желанието да променяте облика на селото и то да става все по-приятно място за живеене, заяви Емилия Лисичкова. Тя пожела на хората да имат и в бъдеще много нови инициативи, които да ги обединяват и правят щастливи.

Златко Живков:

Ивайло Никитиев:

Емилия Лисичкова:
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...