Монтана представи свой проект пред дипломати от Централна Европа

17.05.2019

DSC_1255Монтана показа успешен проект на международна конференция, организирана между страните от Вишеградската четворка.

„Нашата  община презентира сътрудничеството си  чешката Храдец Кралове във въвеждането на бизнесмодел за привличане на инвестиции”, обясни заместник-кметът Тихомир Антонов. Той е представил дейностите извършени между 2017 и 2018 година пред представители от посолствата на Полша, Унгария, Чехия и Словакия и техни университетски представители. На конференцията е разисквано сътрудничеството между България и четирите страни в следващите седем години.  Това ще бъде периодът, в който различни партньорски организации от тези държави ще работят заедно за въвеждане на умните технологии в различни обществени сектори, уточни Антонов.

Другият проект, представен на конференцията „Градско и регионално стратегическо планиране”, проведена тази седмица е в Посолството на Словашката република, е на София и Прага. Общинските експерти на българската столица разработвали заедно с колегите си от чешката столица стратегия за  дългосрочно развитие на София и региона.

Тихомир Антонов:
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...