Китайска делегация ще посети Монтана през юни

22.04.2019

58442127_551699881989475_4403201292197953536_nДо края на годината делегации от  Монтана и китайския град Инчуан ще си разменят по още една визита, съобщи кметът Златко Живков. Той се върна от едноседмично посещение от Китай, където гостува по покана на своя колега Wang Rugui.

В делегацията от Монтана са участвали заместник-кметовете  Тихомир Антонов и Станислав Станоев, представители на фирми „Полимонтех”, „Монбат” и институт по аквакултури.  Посещението в централния град на провинция Нинся Хуей е завършило с бизнес форум, на който  е обсъдено бъдещо икономическо сътрудничество.  „Интересите на нашите фирми са свързани с намиране на пазари в Китай и износ на продукция, уточни зам.-кметът Станислав Станоев. Той поясни че представител на търговска верига от супермаркети в Инчуан е проявил интерес  към българските млечни продукти.   

Засега местните власти от двата града са обсъдили размяна на гостувания при празнични, спортни и културни събития. Делегация от управата на Инчуан ще пристигне в Монтана преди празника на града през юни.

От българска страна група спортисти ще посетят китайския град през есента, когато там се провежда фестивал на бойните изкуства.
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...