Още една детска градина в Монтана грейна след пълна промяна

11.03.2019

DSC_0101Детска градина № 7 „Приказен свят” в Монтана е една от двете, ремонтирани по проект за модернизиране на образователната инфраструктура, финансиран с европейски средства. Днес  кметът Златко Живков представи  направеното в сградата, с капацитет за 150 деца. Тя е напълно реновирана , а инвестицията е  близо 1милион и 400 хиляди лева. Още 20 хиляди лева са отпуснати от общинския бюджет за нови детски креватчета.

„Благодаря на всички, които се погрижиха да бъде реализирана тази мечта. Дано и всички останали имат тази възможност да създадат по-добри условия за възпитанието на нашите деца, заяви кметът Живков. Това е една от най-големите детски градини в района жилищните квартали „Младост” и „Плиска”, където живеят 19 хиляди души.

От своя страна Трайка Трайкова – началник  на Регионалното управление по образование призова педагозите да помнят, че оценката за труда им е това, което постигат децата.

Проектът „Модернизиране на образователната инфраструктура в предучилищното и училищното възпитание”, финансиран по оперативна програма „Региони в растеж” стартира на 2 февруари 2018 година и трябва да приключи до 2 декември 2019.  Общата стойност на финансирането е близо 8 милиона 675 хиляди лева, от които 7 милиона  189 хиляди лева – европейско финансиране, 1 милион 268 хиляди лева – национално съфинансиране и 216 хиляди – собствен принос на община Монтана. Средствата са предназначени за основно обновяване на 4 сгради –  на Природо-математическата гимназия и Гимназията за преподаване на чужди езици,  на ІІІ и ІV основно училище, на детска градина № 7 и на детска градина № 4.

DSC_0099

    Златко Живков:

 
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...