Монтана посреща 3 март с любими песни от български филми

25.02.2019

С тържествен военен ритуал ще бъде издигнат националният флаг на 3 март в Монтана. Церемонията ще започне в 10,30 ч. на площад “Жеравица”. Тя ще бъде осъществена от Военно формирование – Враца, под звуците на духов оркестър “Дико Илиев” към НЧ “Разум 1883”. След приветственото слово на кмета на Монтана Златко Живков  Негово Високопреподобие архимандрит Антим – протосингел на Видинската митрополия, ще отслужи благодарствен молебен. В знак на признателност ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на загиналите във войните.

Непосредствено след ритуала, по повод Националния празник на Република България – в 11,30 ч. в Младежкия дом ще започне концертът „Любими песни от български филми”. Вокално студио „Детски смях” към ОДК „Ние, врабчетата” и негови солисти ще представят 22 песни от филми. Възпитаниците на вокалните педагози Миглена Георгиева и Латинка Боева са подготвили песни от емблематични ленти като „Боянският майстор”, „Войната на таралежите”, „Козият рог”, „Момчето си отива”, „Оркестър без име”, „Осъдени души”, „Фильо и Макензен”, „Хъшове” и др.

През седмица преди Националния празник Регионална библиотека „Гео Милев” показва библиотечни документи по повод 141 години от Освобождението на България. Изложбата представя част от историческото и литературното наследство, съхранявано в библиотеката, книги и албуми с репродукции на художествени произведения, отразяващи борбите на българския народ за свобода и независимост, Руско-турската война 1877 – 1987 г., славното българско опълчение, Освобождението. Изложбата е подредена в Читалня 1 на библиотеката и може да бъде разгледана от днес до 5 март 2019 г.
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...