Мобилно приложение свързва седем области в България и Румъния

08.02.2019

„Представяме 200 природни обекта от четири български и три румънски области в новосъздадено мобилно приложение” , съобщи Георгия Димитрова – изпълнителен директор  на „ Агенция за регионално развитие и бизнесцентър 2000”. Организацията си сътрудничи със сродни структури във Видин и Крайова Румъния в трансграничен проект. Целта е да популяризира природното наследство и ресурси в областите Монтана, Видин, Враца, Плевен, Долж, Олд и Мехединци и увеличи туристическия интерес към тях.

Разработеното приложение за мобилни устройства  се нарича „Nature in hand.eu”. То предоставя актуална и полезна информация – снимки, описание, достъпност, карта, на природни резервати, местности и забележителности дори  без достъп до интернет. Мобилното приложение е разработено на три езика – български, румънски и английски. Може да се изтегли безплатно от Apple App Store и Google Play. За улеснение на потенциалните туристи са разработени QR кодове за бърз достъп.

Агенцията за регионално развитие е създадена през 2000 година и един от най-активните бенефициенти по проекти на трансграничното сътрудничество, заяви кметът Златко Живков. Той е председател на управителния съвет на сдружението. Всяка година от общинския бюджет се определят средства, които са в размер на 6 хиляди лева, припомни той.
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...