Кметът на Монтана награди семейни фирми

03.12.2018

DSC_0377Две малки семейни фирми бяха наградени с почетна значка на община Монтана за значим принос в развитието на икономическия и социалния просперитет на града и района.  Това са „Органик БГ ЕООД – село Долно Белотинци,  и Полихром  ЕООД – Монтана. Собствениците Лидия Заркова и Миглена Иванова получиха отличието от кмета Златко Живков на тържествения  прием по повод 127-годишнина от обявяването на градския статут на Монтана.  Това е вторият голям празник на града след официалния – Деня на Свети Дух.

На 2 декември, 1891 година е издаден Указ № 626 на княз Фердинанд, с които се утвърждава решението на VІ обикновено Народно събрание за това Кутловска селска община да бъде преименувана в градска под название Фердинанд.  От 2000 година датата се чества официално и кмета на Монтана  отличава фирми, допринесли за развитието и просперитета на града и общината.

„Органик БГ” –  село Долно Белотинци, е семейна фирма, специализирана за производство на натурални биологични продукти. Стартира дейността си през 2006 година, когато е засадена  100 декара градина с ябълкови овошки  През 2012 започва  производство на първия български натурален жив ябълков оцет. Продължават с експериментите и създават още 8 вида натурален оцет от малина, арония, шипка, нар, ягода, вишна, бъз и годжи бери. На международния панаир в Пловдив през 2017 фирмата е отличена с първо място в категория „Иновации” за продукта оцет от годжи бери.

„Полихром” ЕООД – Монтана е  създадена през 2000г. с основна дейност – доставка и продажба на строителни материали. Непрекъснато разширява асортимента и услугите, които предлага. Установява отлични взаимоотношения с някои от най-големите, в световен мащаб, производители на строителни материали като Knauf, Mapei, Sika, Bramac, Wienerberger и др. Предлага богата гама от продукти, които присъстват в целия процес на съвременното строителство.

Златко Живков:
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...