Над 2500 деца и родители са ползвали центъра за обществена подкрепа в Монтана

01.11.2018

DSC_0045Със специалната награда „Спасител на детството” на Националната асоциация по приемна грижа, много подаръци и сърдечни пожелания служителите на  комплекса за социални услуги в Монтана отпразнуваха 10-годишнината от създаването му.  

Две от общо 21 социални услуги, които предоставя община Монтана се намират в този комплекс – това са центъра за обществена подкрепа и кризисния център за деца, жертви на трафик и насилие.

„Комплексът за социални услуги е един от успешно реализираните ни проекти, започнал като инициатива на обществена организация и преминал в държавно делегирана дейност, заяви кметът на Монтана Златко Живков в обръщението си към служители и гости.  Добрата новина е, че в бюджета за  2019 година ще има повече средства за социални дейности. Увеличението в издръжката им е с 13 на сто, съобщи Живков.

„Ако конкуренцията ражда качеството, то партньорството създава резултатите и специалната награда „Спасител на детството”, с която бяхме удостоени е доказателство за това, заяви директорът на комплекса Тони Тодоров.

От 2008 година досега в центъра за обществена подкрепа са  обхванати 2527 деца и родители. Работено е по 1321 случая, свързани с изоставяне, насилие, отпадане от училище, придобиване на родителски умения. Проведени са обучения на над 500 кандидат осиновители  и кандидат  приемни родители.

В  кризисния център на комплекса за 10 години временно са настанени 210 момичета и момчета, жертви на трафик, насилие, сексуална експлоатация и принуждавани да просят. 185 вече живеят в семейна среда.

Златко Живков:

Тони Тодоров:
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...