Френският посланик в Монтана: „ Участвайте в конкурса ни „Екообщина”

31.10.2018

DSC_0023Община Монтана трябва да кандидатства с добрите си практики в  управление на водите, енергийната ефективност на сградите и устойчивото  управление на битовите отпадъци заяви френският посланик Ерик Льобедел на среща с кмета Златко Живков. 

Дипломатът посети Монтана, придружаван от съпругата си Брижит Вала-Льобедел по покана на областния управител Росен Белчев. Програмата му включваше посещение на Клисурския манастир, среща с кмета Живков и с ученици от езиковата гимназия.

Визитата е едно от събитията, организирани във връзка с комуникационната стратегия на българското европредседателство.

На срещата в община Монтана освен домакините  присъстваха народния представител Ирена Димова – член на групата за приятелство България – Франция в парламента, председателя на общинския съвет Иво Иванов, заместник областните управители Нина Петкова и Цветко Цветков.

Посланик Льобедел бе запознат с исторически, културни, социални и икономически  особености на региона и общината. От своя страна той прикани  кметът Живков да кандидатства с добри практики в конкурса Екообщина, които френското посолство организира от три години.

„Ние имаме добри екипи от експерти, които могат да оценят вашия напредък в опазването на околната среда”, заяви френския посланик.

Той и съпругата му присъстваха на музикално поетична вечер в младежкия дом в Монтана. В рецитала „Любов – пламък бял…”, композиторът Росалин Наков и актьорите Симеон Владов и Боряна Йорданова представиха популярни стихове от българската и френската любовна лирика, музикални теми и песни от филми и мюзикъли.
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...