Още 20 000 лева за малки инициативи в Монтана

30.10.2018

Шест проекта за общо 20 хиляди лева ще бъдат финансирани във втората сесия на фонда за малки инициативи на община Монтана, обяви кметът Златко Живков. Със средствата са предназначени за изграждане на детско футболно игрище в село Вирове, ремонт на футболна площадка в кв. „Огоста” в Монтана, създаване на клуб на самодееца в село Долно Белотинци, изграждане на детска площадка в село Долна Вереница, оборудване на компютърна зала в читалището на село Долна Рикса и осигуряване на народни носии за формация на общинския младежки дом в Монтана.

Фондът бе създаден в края на миналата година по инициатива на сдружение  „Агора” с подкрепата на фондация „Америка за България”.  Целта е да се подпомагат малки общности с идеи за местно развитие в областта на културата, образованието, социалното развитие, информацията. Платформата е насочена към проекти на самодейни читалищни състави  и към малки граждански групи.  Фондът се администрира от „Агенцията за регионално развитие и бизнесцентър 2000” – Монтана, а бюджетът му се осигурява от общината /22 хиляди лева/  и сдружение „Агора” / 16 хиляди лева/

В първия етап от началото на тази година бяха финансирани 6 проекта на обща стойност 18 хиляди лева. Те са на читалищата в Славотин, в Монтана, във Винище, в Стубел и  в кв. Мала Кутловица. Одобрен е и проект на неформална гражданска група „Жеравица”. Три от проектите са за закупуване на нови носии, по един – за изграждане на детска площадка, открита сцена и създаване на младежки клуб.
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...