Доставена е техника за отстраняване на изоставени автомобили

17.10.2018

DSC_1623Нов специализиран камион за комунални дейности бе доставен в Монтана. Той разполага с кран за вдигане на стари коли и  контейнери за зелени отпадъци, съобщи кметът Златко  Живков.  Товарният автомобил е немски с голяма маневреност и товарен капацитет до 5 тона. Оборудван е с италиански кран, който може да вдига тежест до  3 тона. Техниката е на стойност 229 хиляди лева. Със същите  специализирани камиони работят  от шест месеца общинските фирми в София и Пловдив.

Досега в различните зони на Монтана са описани близо 300 коли извън употреба и без регистрационни номера.  Те ще бъдат извозвани на паркинг, които е обособен в района на автопазара в града.

Предстои среща между ръководствата на общината и районното полицейско управление за обсъждане на промените в наредбата за опазване на обществения ред,  така че действията на службите да са законни, съобщи още Живков.  

Тази година общинските власти започнаха мащабна кампания за премахване на незаконни постройки и стари автомобили от обществените площи в Монтана.  Действията бяха предизвикани от разпореждане на прокуратурата в началото на август.  

Златко Живков:
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...