И ротарианците в Монтана участват във възстановяването на статуята на Диана

03.10.2018

DSC_1174Ротари клуб – Монтана ще дари 6 хиляди лева за възстановяването на статуята на Диана, съобщи секретарят на клуба Евгени Николов на среща с заместник-кмета Тихомир Антонов и настоящия  дистрикт- говерньор на организацията в България Веселин Димитров. Посещението му в Монтана е част от програмата  от срещи в 88-те клуба в страната. От 11 години България е самостоятелен дистрикт в Ротари Интернешънъл.

Пред журналисти Димитров отново припомни шестте основни зони, в които Ротари клуб развива дейностите  си – мир и предотвратяване на конфликти; майчино и детско здраве; превенция на заболявания; образование и грамотност; чиста питейна вода и хигиена; и икономическо развитие и общност.

Сред най-добрите примери за реализирани проекти на Ротари Димитров представи  „Брой до десет” за намаляване на агресията сред децата и възрастните,  и  „Скрининг и превенция на карцинома на женската гърда”,  свързан с профилактика и ранната диагностика.

Ротари клуб – Монтана е създаден през  1996 година. Сега в него членуват 18 души. Има трима почетни членове. Стойността на проектите,  които клуба е реализирал в полза на общността, се изчислява на около 300 хиляди лева, заяви д-р Людмил Антов, предишен президент на клуба. Направени са детска и шахматна площадки, чешма, градски часовник, поставени са светещи пътни знаци около всички училища, подпомогнат е домът за възрастни хора с увреждания в Горна Вереница. Благодарение на подкрепата на Ротари Монтана четирима  младежи са продължили образованието си в университет.

За организиране на среща между двата дистрикта на България и Сърбия с мото: „Да запазим мира на Балканите”, Ротари клуб – Монтана е получил награда от  президента на Ротари Интернешънъл, припомни Мая Владимирова, президент на клуба през 2011-2012 година. Това е и най-голямото ни   отличие, уточни тя.

Веселин Димитров, дистрикт-гуверньор на Ротари – България:

Тихомир Антонов, заместник -кмет:

Евгени Николов, секретар на Ротари клуб-Монтана:

д-р Людмил Антов, бивш президент на Ротари клуб-Монтана:
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...