Описани са 235 автомобила, изоставени на обществени площи в Монтана

31.08.2018

Кметът на Монтана Златко Живков съобщи, че ще поиска удължаване на срока за премахване на старите автомобили от паркингите и зелените пространства в града.  В началото на август прокуратурата постави срок на общината зо 31 август за предприемане на мерки по отстраняването на спрени от движение автомобили от обществените пространства. При първоначалния оглед бяха описани 34 коли без регистрационни номера, неизползвани с години, в шест от градските зони. Оказва се обаче, че поставените  на трупчета превозни средства са много повече. През последните 30 дни в общината са подадени сигнали за 235 изоставени автомобили в различните райони на Монтана. След предписания 69 от собствениците им са ги извозили от заеманите площи.  

Кметът Живков благодари на всички, които са се отзовали и са подали информация, както и на хората, които са изпълнили предписанията. Според него е необходимо да бъде удължен срокът за тях и  така се даде възможност и на другите собственици да преместят старите си коли или ги предадат за скрап.

Кметът е убеден, че хората искат да съдействат на властите. Той уточни, че в кампанията по премахването на незаконните паянтови постройки и гаражи, която продължава, от 1200 клетки и павилиони, само за 6 се е наложила намесата на общинските екипи. Всички останали са демонтирани от ползвателите им.

В края на изявлението си Живков обяви телефон 096 305974, на който гражданите могат да подават сигнали за изоставени коли върху обществените площи.
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...