Китайският Инчуан стана тринайсетият побратимен град на Монтана

22.08.2018

podpis-1Кметът на община Монтана Златко Живков и зам. кметът на китайския град Инчуан  г-н  Сун Сюецин  подписаха днес споразумение за създаване на приятелски взаимоотношения. За целта на двудневно посещение в областния град пристигна делегация от Нинся – хуейски автономен регион на Китайската Народна Република.

В споразумението, което влиза в сила от днес,  се изразява  желание за взаимното сътрудничество и приятелство между двата града в областта на търговията, науката и технологиите, хранително-вкусовата промишленост, културата  и други сфери с цел насърчаване на общия просперитет и развитие на двата района.

В началото на срещата днес присъстващите видяха кратки рекламни филми за Инчуан и Монтана. Според гостите, двата града имат много общо по между си – възможности за бизнес, природни дадености, културни изяви, а най-впечатляваща е сърдечността на хората. Кметът Златко Живков подари на всеки от тях раница с туристически принадлежности като символ на бъдещите контакти. Той получи пано с Бога на слънцето, което по думите на г-н Сюецин представлява Лунен календар и подчерта, че подобна скална рисунка има в пещерата „Магура”.

По време на престоя си тук гостите от Китай  ще се срещнат с представители на местния бизнес в Технологичния парк и ще посетят поделенията на фирма „Компас” и  завода за палета „Палемонтех”. 

Програмата включва посещение на исторически забележителности в областния град и Белоградчишките скали.
Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...