Пороят преминал през шест села от община Монтана, в три от тях с градушка

22.06.2018

Вчерашната буря е засегнала шест от селата на община Монтана – Долна Вереница Славотин, Доктор Йосифово, Безденица, Габровница и Вирове. Данните съобщи  Крум Крумов – главен експерт по сигурността в общинската администрация днес. Временно е прекъснало електрозахранването, но вече е възстановено.

В три от селата – Безденица, Вирове и Долна Вереница, е паднала и  градушка. Има повалени дървета и изровена улична настилка. В Габровница реката е излязла от коритото, но нивото бързо е спаднало. Бурята  е пречупила висок бор, които паднал върху една от къщите.  Екипите на Гражданска защита работят за отстраняване на дървото. Пострадали няма.

Най-тежко  било положението в село Вирове. Там е паднал най-силният и обилен валеж – 100 литра на квадратен метър. Улиците и площада на селото за час – два  са се превърнали в реки. Изровена е уличната настилка, подкопани са още повече основите на моста над Вировска река. От две години съоръжението е в критично състояние и е забранено преминаването по него, уточни Крумов.

Язовир „Лековита вода”  край село Вирове е прелял през стената въпреки, че изпускателя му е отворен изцяло. Продължава източването на водоема.Линк

Анкета

Ще Ви засегне ли световната финансова криза?

Виж резултатите

Loading ... Loading ...